Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Krewetki opłucz i wrzuć na patelnię, smaż przez ok. 7 - 10 minut (w zależności od wielkości krewetek), co jakiś czas mieszając.
Ząbki czosnku drobno posiekaj, dodaj do krewetek, zamieszaj.
Szpinak przepłucz zimną wodą i razem z czosnkiem dodaj do krewetek. Wymieszaj, posyp płatkami chili i smaż na średnim ogniu przez 3 - 4 minuty. Smaż jeszcze przez około 3-4 minuty. Po tym czasie całość zalej śmietanką, zmniejsz ogień i podgrzewaj, aż sos się zagęści.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gorący makaron przelej zimną wodą, odcedź na sitku i gorący dodaj na patelnię do sosu śmietanowego. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj od razu. Możesz dodatkowo posypać go świeżą natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj komentarz