Przystawka z ciasta francuskiego

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 gotowe ciasto francuskie
  • 8 plasterków polędwicy sopockiej
  • 1 jajko
  • 3-5 dag sera feta
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 8 zielonych oliwek z papryką
  • 4 pomidorki cherry
  • 2 łyżeczki przyprawy bałkańskiej
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto wyjąć z lodówki, pozostawić w temp pokojowej przez 1 godzinę. Następnie pokroić na 16 prostokątów. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.





Krok 2

Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać przyprawą bałkańską.





Krok 3

Na cieście ułożyć wędlinę, pokrojone pomidorki, oliwki i ser feta.





Krok 4

Na wierzchu ułożyć pokrojone plasterki żółtego sera.





Krok 5

Włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec na rumiano około 12-15 minut.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.