Pudding cytrynowy

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 cytryny
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • masło (1 łyżka)

Przygotowanie

Krok 1

Z cytryny zetrzeć skórkę. Dodajemy mleko, następnie przelewamy do garnka. Dodajemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Podgrzewamy cały czas mieszając, aż się zagotuje. Gdy płyn zgęstnieje, zdejmujemy z ognia



Krok 2

Do gotowej mieszanki dodajemy sok z cytryny i masło. Mieszamy. Podajemy gotowy pudding.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.