Ostry paprykowy sos świetnie współgra z pulpecikami wieprzowymi i ryżem. Danie dla osób lubiących pikantną kuchnię. Idealne na obiad lub lunch.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Formujemy pulpety i obsmażamy je na patelni, po czym przekładamy na talerz. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Przygotowujemy sos: podgrzewamy w rondelku przecier pomidorowy. Dodajemy drobno pokrojone papryczki chili i dusimy 5 minut. Dodajemy przyprawy i śmietankę Łaciatą 18%. Dusimy jeszcze 5 minut.
Do sosu dodajemy pulpeciki i całość dusimy jeszcze ok. 15 minut. Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.
Dodaj komentarz