Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym to pyszne danie obiadowe polecane dla całej rodziny. Są bardzo proste w przygotowaniu i niesamowicie smaczne.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną w mleku bułkę, mąkę, posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajko, sól i pieprz.
Wyrabiamy masę i formujemy z niej pulpety, następnie smażymy na oliwie przez kilka minut z każdej strony.
Smażone pulpety dodajemy do garnka z gotująca się wodą i dusimy przez 30 minut.
Śmietankę Łaciatą mieszamy z mąką i solą. Dodajemy do wywaru z pulpetami i podgrzewamy dalej na niewielkim ogniu. Dodajemy posiekany drobno koper, pieprz i sól i całość jeszcze przez chwilę podgrzewamy.
Dodaj komentarz