Pulpety wieprzowe w warzywach

Pulpeciki wieprzowe z warzywami to idealna propozycja na pyszny, zdrowy obiad dla całej rodziny. Kolorowy, smaczny i dodający energii. Z pewnością posmakuje domownikom.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 pęczek kopru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 1 puszka groszku
  • ½ puszki kukurydzy

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone łączymy z drobno posiekanym koprem, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Formujemy pulpeciki, które następnie obsmażamy na rozgrzanym maśle.



Krok 2

Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do pulpetów i całość podlewamy wodą (ok. ½ szklanki). Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy groszek, kukurydzę i dusimy jeszcze 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.