Puree z pietruszką

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 700 g ziemniaków
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 łyżka masła Mazurski Smak
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • sól do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Miękkie warzywa odcedzić na sitku pozostawiając około pół szklanki wody, w której się gotowały. Warzywa utłuc tłuczkiem do ziemniaków lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem oraz stopniowo dodawać wodę z gotowania, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Przed podaniem udekorować natką pietruszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.