Puszysty sernik na zimno

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Masa serowa:

  • 450 g serków homogenizowanych
  • 200 g śmietanki Łaciata 36%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny

Mus malinowy:

  • 400g malin mrożonych lub świeżych
  • 2 galaretki malinowe

Dodatkowo:

  • Biszkopty

Przygotowanie


Dno tortownicy wykladamy biszkoptami.



Masa serowa

Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Gdy jest sztywna dodajemy serki homogenizowane i delikatnie mieszamy. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie (2 łyżki), gdy napęcznieje, rozpuszczamy ją w gorącej wodzie (ok. 3 łyżki). Pozostawiamy do ostygnięcia, następnie ostrożnie wlewamy do masy serowej i wszystko razem mieszamy.



Mus malinowy

2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Zamrożone maliny zmiksować. Owoce wymieszać z galaretką (może być gorąca). Po chwili (szybko się ścina) przełożyć na masę serową. Delikatnie wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 30-40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.