Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Dno tortownicy wykladamy biszkoptami.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Gdy jest sztywna dodajemy serki homogenizowane i delikatnie mieszamy. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie (2 łyżki), gdy napęcznieje, rozpuszczamy ją w gorącej wodzie (ok. 3 łyżki). Pozostawiamy do ostygnięcia, następnie ostrożnie wlewamy do masy serowej i wszystko razem mieszamy.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Zamrożone maliny zmiksować. Owoce wymieszać z galaretką (może być gorąca). Po chwili (szybko się ścina) przełożyć na masę serową. Delikatnie wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 30-40 minut.
Dodaj komentarz