Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag mąki pełnoziarnistej pszennej
  • 1 szkl .mleka Łaciate
  • 1,5 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0,3 łyżeczki soli
  • 3-4 jabłka
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Do głębokiego naczynia wbić jajko, dodać mleko, cukier i cukier z wanilią, zmiksować. Następnie dodać sodę oczyszczoną, zamieszać łyżką, wsypać mąkę i sól, niedokładnie wymieszać.





Krok 2

Obrane jabłka bez gniazd nasiennych posiekać. Połączyć z ciastem delikatnie mieszając.





Krok 3

Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuszki osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.