Pyszne rurki z kremem

Autor:

Ashley58

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Rurki z kremem

  • Ciasto:,
  • 0,5 kg mąki ,
  • 2 żółtka,
  • kostka margaryny,
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany Łaciata
  • szczypta soli

krem śmietankowo-truskawkowy

  • krem śmietankowo- truskawkowy,
  • 500 ml śmietanki Łaciata,
  • 2 szklanki truskawek świeżych lub mrożonych wcześniej zmiksowanych,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w wodzie

Przygotowanie

przygotowanie ciasta

Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wyrabiamy, tak aby ciasto nie kleiło się do rąk- konsystencja ciasta na pierogi jest idealna. Rozwałkować na cienkie paski ok. 1,5- 2 cm i oblepiać foremki do rurek. Roztrzepane białko posłuży do smarowania rurek, które następnie obsypiemy cukrem. Upiec na złoty kolor



przygotowanie kremu

Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier. Po chwili wlewamy ostudzoną ale płynną żelatynę oraz truskawki i mieszamy już tylko delikatnie. Krem należy odstawić do lodówki na około pół godziny- aby trochę zgęstniał. Wypełniamy rurki za pomocą "szprycy", rękawa lub zwykłego woreczka.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.