Rabarbar z mango na maślance

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 mango duże,
  • 1 łyżeczka żelatyny,
  • ,
  • masa biała:,
  • 250 ml maślanki,
  • 1 łyżeczka żelatyny pełna,
  • 1/4 mango,
  • ,
  • galaretka rabarbarowa:,
  • 4 łodygi rabarbaru,
  • 1 łyżka cukru brązowego pełna,
  • 1 łyżeczka żelatyny pełna,
  • 1/3 szklanki maślanki,
  • ,
  • śmietanka łaciata 36 % 125 ml,
  • czekoladowe słupki,
  • 10 dkg ciastek owsianych,
  • melisa świeża

Przygotowanie

1.

Rabarbar kroję na kawałki i myję. Przekładam do rondelka zasypuję cukrem i przesmażam na wolnym ogniu aż zmięknie. Rabarbar zmiksowałam blenderem. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Jeszcze ciepłą wlewam do rabarbaru, a jak przestygnie dodaję maślankę.



2.

Mango obieram i 2/3 owocu miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Dodaję do mango. Miseczkę wykładam całą folią spożywczą, wlewam masę z mango i wstawiam do lodówki aż stężeje.



3.

Masa biała: Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Wlewam do maślanki i mieszam. Masę wylewam na galaretkę mango, dodaję kawałki mango i wstawiam do lodówki.



4.

Na masę białą wylewam rabarbarową masę. Wstawiam do lodówki najlepiej na noc. Przed podaniem dekoruję śmietaną opcjonalnie, czekoladowymi słupkami i ciastkami oraz melisą.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.