Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Margarynę, cukier i ziarenka wanilii ucierać na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku. W drugiej misce mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Miksując na średnich obrotach dodawać mąkę na przemian z mlekiem.
Do foremek silikonowych włożyć po łyżce ciasta i kostce czekolady.
Przykryć ciastem napełniając foremki do ⅔ wysokości.
Blaszkę z babeczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 25-30 minut. Upieczone babeczki ostudzić i ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej resztą czekolady.
Do ciasta można dodać różnego rodzaju bakalie.
Dodaj komentarz