Risotto na słodko i słono. Ciekawe połączenie smaku jagód i sera pleśniowego. Zachęcam aby wypróbować to niecodzienne połączenie.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Owoce jagody myjemy i osuszamy. Ser kroimy na małe części.
W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek i wsypujemy ryż. Smażymy całość ½ minuty.
Wlewamy wino, następnie stopniowo podlewamy ryż bulionem. Kolejną porcję dodajemy w momencie wchłonięcia przez ryż poprzedniej. Gotujemy ryż około 20 minut.
Zestawiamy garnek z ognia i dodajemy 3 łyżki Śmietanki Łaciatej. Całość mieszamy.
Gotowe risotto posypujemy owocami oraz serem. Smacznego!
Dodaj komentarz