Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, połączyć ze śmietaną, Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać aromat, sól śmietanę z drożdżami dokładnie wyrobić na jednolitą masę, schłodzić. Następnie rozwałkować i pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt włożyć porcję marmolady i zwijać formując rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Danie: Podwieczorek
Osób: 7
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, połączyć ze śmietaną.
Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać aromat, sól, śmietanę z drożdżami i dokładnie wyrobić na jednolitą masę, schłodzić.
Następnie rozwałkować i pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt włożyć porcję marmolady i zwijać formując rogaliki.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec na złoty kolor.
Dodaj komentarz