rogaliki z powidłami

Autor:

mileneczka5

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 3 szklanki mąki tortowej,
  • 3\4 szklanka gęstej śmietany łACIATE ,
  • 200 g margaryny,
  • cukier waniliowy,
  • ,
  • Nadzenie:,
  • powidła sliwkowe,
  • cukier puder do oprószenia rogalików

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy posiekana margarynę , śmietanę i cukier waniliowy i z tych składników zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy do lodówki na około 30 minut do schłodzenia. 2. Ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy, wycinamy koła, każde koło kroimy na 5 trójkątów, na każdy nakładamy porcję powidła za pomoca łyżeczki , zwijamy formując rogaliki. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25-30 minut Upieczone rogaliki oprószamy cukrem pudrem , smacznego



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.