Zdrowe i pyszne ciasto marchewkowe. Do tego puszysta i wilgotna masa serowa. Oto przepis na wspaniałe ciasto, którym ugościsz każdego.
Danie: Podwieczorek
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Ze śmietanką
Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni C.
Przygotowujemy spód: ubijamy jajka na sztywną pianę wraz z cukrem pudrem. Orzechy, wiórki kokosowe i marchewkę umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy. Łączymy wszystkie składniki i ugniatamy rękoma na jednolitą masę, na samym końcu dokładamy ubite jajka i delikatnie mieszamy. Wylewamy na spód formy. Pieczemy 30 minut.
W tym czasie miksujemy na jednolita masę wszystkie składniki na masę serową. Masę nakładamy na upieczone ciasto marchewkowe.
Umieszczamy ponownie formę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C na 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 1,5 h. Można udekorować wierzch plasterkami marchewki.
Dodaj komentarz