Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier z cukrem waniliowym. Następnie żółtka, mąkę i oliwę, wymieszać aż składniki się połączą. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej bułką tartą rozłożyć blisko siebie kawałki jabłek . Posypać cynamonem i bułką tartą. Na jabłka wylać ciasto biszkoptowe. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na drugą stronę, zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć roladę jabłkami do środka i zostawić do ostygnie. Posypać cukrem pudrem.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier z cukrem waniliowym. Następnie żółtka, mąkę i oliwę wymieszać, aż składniki się połączą.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej bułką tartą rozłożyć blisko siebie kawałki jabłek . Posypać cynamonem i bułką tartą.
Na jabłka wylać ciasto biszkoptowe.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez 15 minut.
Wyjąć z piekarnika, przełożyć na drugą stronę, zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć roladę jabłkami do środka i zostawić do ostygnie.
Posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz