Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie rozsypujemy na niej jabłka, które oprószamy cynamonem. 2 Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier, a następnie żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy przez chwilę na najmniejszych obrotach miksera, tylko tyle aby składniki się połączyły. 3 Masę wylewamy równą warstwą na jabłka i pieczemy przez 30 min w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 1700C. Upieczony biszkopt wykładamy na przygotowaną ściereczkę, tak aby na wierzchu był papier do pieczenia. Delikatnie odklejamy go od warstwy jabłkowej i zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku. Zawijamy w ściereczkę i odstawiamy do ostudzenia. Przed podaniem delikatnie oprószamy cukrem pudrem.smacznego!
Dodaj komentarz