Apetycznie wygląda i wyśmienicie smakuje - taka właśnie jest rolada serowa z pieczarklami. Jest to tak dobry przepis, że nie trzeba go nawet zachwalać. Sam się chwali.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Ser ścieramy na dużych oczkach, wbijamy do niego jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy w temperaturze 180°C prze 20 minut.
Umyte mięso kroimy w poprzek na pół, rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Kroimy cebulę i pieczarki, a nastęnie dusimy na rozgrzanym oleju.
Na ciepłym serowym placku kładziemy mięso, a na nim pieczarki. Zwijamy w roladę i pieczemy w temperaturze 180°C przez 25 minut.
Dodaj komentarz