Rolada serowa z pieczarkami

Apetycznie wygląda i wyśmienicie smakuje - taka właśnie jest rolada serowa z pieczarklami. Jest to tak dobry przepis, że nie trzeba go nawet zachwalać. Sam się chwali.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 350 g filetów z kurczaka
  • 350 g żółtego sera
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ szklanki majonezu
  • 3 jajka
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Ser ścieramy na dużych oczkach, wbijamy do niego jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy w temperaturze 180°C prze 20 minut.



Krok 2

Umyte mięso kroimy w poprzek na pół, rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Kroimy cebulę i pieczarki, a nastęnie dusimy na rozgrzanym oleju.



Krok 3

Na ciepłym serowym placku kładziemy mięso, a na nim pieczarki. Zwijamy w roladę i pieczemy w temperaturze 180°C przez 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.