Rolada szpinakowa z łososiem

Autor:

Monika Och

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • łyżka chrzanu
  • łyżeczka masła
  • 4 jajka
  • 2 serki chrzanowe lub śmietankowe i do tego łyżka chrzanu
  • 30 dkg łososia wędzonego w plastrach
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na maśle podsmażyć szpinak z łyżką chrzanu i sól, pieprz. Odcedzić na sicie i przestudzić. Żółtka dodać do szpinaku, a z białek ubić pianę. Dodać ją do szpinaku i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę (ja używam tej dużej z piekarnika) wyłożoną papierem i piec 15-20 minut w 180 stopniach.





Krok 2

Po upieczeniu zdjąć z papieru. Wystudzoną posmarować serkiem i na to poukładać plastry łososia. Zwinąć jak roladę i na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pokroić w plastry.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.