Jagnięcina z groszkiem to danie smaczne, delikatne i zdrowe. Bogate w składniki odżywcze, łatwe w przygotowaniu. Może być podawane oddzielnie lub np. z ziemniakami albo ryżem.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Mięso kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Kiedy lekko się zarumieni dodajemy mięso, pokrojone w kostkę pomidory i pokrojoną w kostkę marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie razem podsmażamy.
Po 10 minutach podlewamy wszystko wywarem i dusimy, aż mięso będzie prawie miękkie (w razie potrzeby podlewamy wodą).
Dodajemy groszek, podlewamy winem i dusimy całość, aż wszystkie składniki będą miękkie. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj komentarz