Rolada z kremem toffi

Słodki wypiek o smaku toffi. Puszyste i delikatne ciasto na każdą okazję.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 4 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Masa:

  • 1 budyń śmietankowy w proszku
  • 500 ml mleka
  • 4 łyżki masy korówkowej
  • 1 kostka masła

Dodatkowo:

  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C.



Krok 2

Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Stopniowo dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolita masę. Przelewamy do blachy wyłożonej pergaminem. Pieczemy 20 minut.



Krok 3

W garnku gotujemy budyń. Ucieramy z masłem i dodajemy masę korówkową. Wierzch upieczonego ciasta smarujemy przygotowana masą. Zwijamy na kształt rolady.



Krok 4

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.