Zupa rybna z owocami morza

Ta zupa rybna z dodatkiem owoców morza może być podana nawet jako danie główne. Jest bardzo sycąca, smaczna i jednocześnie zdrowa. Pozycja obowiązkowo do wypróbowania.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler, Skorupiaki

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler, Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 marchewki
  • - ½ selera
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 3 liście laurowe
  • - 4 ziarna ziela angielskiego
  • - 200 g krewetek
  • - 100 g skorupiaków
  • - 100 g mięczaków
  • - 400 g filetów z dorsza
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 4 liście szpinaku do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Obieramy seler i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Obieramy również czosnek. Pokrojone warzywa umieszczamy w dużym garnku i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.



Krok 2

Gotujemy do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.



Krok 3

Filety z dorsza dokładnie myjemy i kroimy w dość dużą kostkę. Krewetki i owoce morza opłukujemy zimną wodą.



Krok 4 

Do wywaru warzywnego dodajemy filety i owoce morza, a następnie gotujemy przez 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dekorujemy liśćmi szpinaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.