Ryba w sosie pomidorowym

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 70 dag filetu z ryby np. sola,
  • 1 mała cebula,
  • słoik suszonych pomidorów w oleju( 220 g),
  • 250 ml śmietany kremówki 30%,
  • szczypta ziół prowansalskich,
  • szczypta słodkiej papryki,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy solą, pieprzem i obsmażamy z obu stron. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Suszone pomidory odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Zmiksowane pomidory mieszamy z cebulą i chwilę podsmażamy. Wlewamy śmietanę, doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Do sosu przekładamy podsmażoną rybę i jeszcze chwilę gotujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.