Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • 10 dag kaszanki wiejskiej
  • 0,5 kiszonego ogórka
  • 1 łyżka smażonej cebuli
  • Kolorowy pieprz
  • Mielone ziele angielskie
  • Sól
  • 1 jako
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć kolorowym pieprzem i solą.





Krok 2

Kaszankę bez osłonki włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, opcjonalnie doprawić do smaku mielonym angielskim zielem. Następnie wyłożyć na mięso, wyrównać, posypać smażoną cebulą, ułożyć po słupku kiszonego ogórka.





Krok 3

Mięso z dodatkami zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.





Krok 4

Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.