ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI Z PARÓWKA

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1\2 kg karkówki (około pół kg)
  • 2 parówki dobrej jakości kilka
  • płatów papryki marynowanej czerwonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • wykałaczki

Przygotowanie

Krok 1

Karkówkę pokroić na 4 kawałki - kotlety o grubości około 1 cm, następnie lekko rozbić je tłuczkiem i przyprawić pieprzem i sola. Parówki przeciąć na pół. Paprykę pokroić w cienkie paski. W każdy kawałek mięsa włożyć połowę parówki, a następnie obok parówki, na bokach kilka pasków czerwonej papryki.



Krok 2

Karkówkę z niespodzianką zwinąć w rulon i spiąć wykałaczka. Zawijańce moczyć w jajku rozmieszanym z łyżeczką musztardy i panierować w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto. Podawać z ziemniakami, ozdobić świeża natka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.