Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 winne jabłko
  • 1 kiszony ogórek
  • 10 dag dyni Hokkaido
  • 3 plastry mielonki
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 liść laurowy
  • 5-6 szt. ziele angielskie
  • Sos sojowy
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Dynię i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć pieprzem, wymieszać.



Krok 2

Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki. Na nich włożyć porcję nadzienia i zwinąć w roladki. Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.



Krok 3

Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego. Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.