Surówka z kalarepy

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 duże kalarepy
  • 2-3 jabłka
  • 3 marchwie
  • 1 papryka zielona
  • ½ pęczka rzodkiewki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepę i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.



Krok 3

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki.



Krok 4

Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki.



Sos

Do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz.




Dokładnie wymieszać i polać sosem surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać.




Wstawić na 30 min. do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.