Rolki z szynki parmeńskiej z serkiem i kaparami

Delikatny serek kremowy w szynce parmeńskiej to dobry pomysł na szybkie danie na każdą imprezę. Z dodatkiem melona jest to bardzo wykwintna, a jednocześnie szybka potrawa.

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 10 plastrów szynki parmeńskiej
  • - 1-2 opakowań serka śmietankowego Łaciate
  • - 2 łyżki Śmietanki Łaciata 12%
  • - 2 łyżki marynowanych kaparów
  • - rukola do dekoracji
  • - 1 melon

Przygotowanie

Krok 1

Plastry szynki układamy pojedynczo na desce. Melona kroimy na 8-10 części.



Krok 2

Serek przekładamy do miski, dodajemy śmietankę Łaciatą i kapary.



Krok 3

Każdy plaster szynki smarujemy serkiem z kaparami i zawijamy. Podajemy z dodatkiem rukoli i melonem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.