Rosół rybny podany z makaronem

Autor:

Autor P2

Smaczny rosół rybny podany z makaronem to inny niż zwykle sposób na przygotowanie tradycyjnego dania. Rosół z rybami jest bardzo zdrowy, smaczny, a zarazem tani i do tego z prostą recepturą. Ugotowanie go nie sprawi nikomu większych problemów.

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • 800 g ryby
  • 400 g włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżka soli
  • 2 liście laurowe
  • 200 g makaronu

Przygotowanie

Krok 1 

Włoszczyznę obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, doprawiamy do smaku solą i pierzem, a następnie gotujemy.



Krok 2 

Cebulę kroimy na pół, opalamy nad gazem i dodajemy do wywaru.



Krok 3 

Po ok. 20 minutach do wywaru dodajemy ryby, wcześniej dokładnie oczyszczone, umyte i pokroje na duże kawałki.



Krok 4 

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Podajemy go z ugotowaną zupą.



Wskazówki

Po ugotowaniu zupy można wyjąć z niej połówki cebuli.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.