Smaczny rosół rybny podany z makaronem to inny niż zwykle sposób na przygotowanie tradycyjnego dania. Rosół z rybami jest bardzo zdrowy, smaczny, a zarazem tani i do tego z prostą recepturą. Ugotowanie go nie sprawi nikomu większych problemów.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Seler
Włoszczyznę obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, doprawiamy do smaku solą i pierzem, a następnie gotujemy.
Cebulę kroimy na pół, opalamy nad gazem i dodajemy do wywaru.
Po ok. 20 minutach do wywaru dodajemy ryby, wcześniej dokładnie oczyszczone, umyte i pokroje na duże kawałki.
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Podajemy go z ugotowaną zupą.
Po ugotowaniu zupy można wyjąć z niej połówki cebuli.
Dodaj komentarz