Rozgrzewający gulasz z fasolą

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • 15 dag fasoli Jaś
  • 1 cebula
  • 2 kolorowe papryki
  • 0,5 papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ziemniaki
  • 2-3 liście laurowe
  • 6-7 szt. ziela angielskiego
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Sos sojowy do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę zamoczyć na noc, następnie ugotować w świeżej wodzie. Umyte mięso pokroić w kostkę, zrumienić na łyżce oleju.





Krok 2

Podlać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, szczyptę soli i pieprzu. Gotować pod przykryciem około 60 minut.





Krok 3

Na pozostałym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na pół miękko.





Krok 4

10 minut przed końcem gotowania do mięsa dodać paprykę z cebulą, papryczkę chili, ziemniaki i koncentrat pomidorowy, gotować bez przykrycia do miękkości.





Krok 5

Do miękkiego mięsa z warzywami wsypać osączoną fasolę, dodać mieloną paprykę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.





Wskazówki

Taki gulasz podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.