Fasolę zamoczyć na noc, następnie ugotować w świeżej wodzie. Umyte mięso pokroić w kostkę, zrumienić na łyżce oleju.
Podlać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, szczyptę soli i pieprzu. Gotować pod przykryciem około 60 minut.
Na pozostałym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na pół miękko.
10 minut przed końcem gotowania do mięsa dodać paprykę z cebulą, papryczkę chili, ziemniaki i koncentrat pomidorowy, gotować bez przykrycia do miękkości.
Do miękkiego mięsa z warzywami wsypać osączoną fasolę, dodać mieloną paprykę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.
Taki gulasz podawać z dodatkiem pieczywa.
Dodaj komentarz