Różyczki z ciasta francuskiego i szynki

Szybka i łatwa przekąska na imprezę. Dodatkowo bardzo ładniej wygląda. Możemy podawać je z ketchupem, majonezem bądź innym ulubionym sosem. Jeśli chcesz zrobić wrażenie na swoich gościach, wypróbuj ten przepis.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g szynki

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 220°C. Ciasto francuskie kroimy wzdłuż, na paski o szerokości około 1-1,5 cm.



Krok 2

Na każdym pasku układamy plastry wędliny. Zawijamy paski w różyczki.



Krok 3

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy gotowe różyczki i wkładamy do piekarnika na 12 minut. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.