 
                    Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozmaryn drobno posiekać. Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć skórkę. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać olej, sos sojowy, miód, imbir i 2 łyżki soku z cytryny, wymieszać.
 
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Umytą rybę osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i odłożyć na pół godziny.
 
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Przed pieczeniem do środka ryby włożyć pokrojoną cebulę, plasterek cytryny i masło. Następnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 35-40 minut.
 
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                
                                                                    W taki sam sposób można przygotować rybę dowolnego gatunku.
                                    
                                                            
 
Dodaj komentarz