Budyniowe placuszki z mandarynką

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 500 g ugotowanego budyniu,
  • 5 mandarynek,
  • 1 jajko,
  • 12 - 15 łyżek z czubkiem mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Do budyniu dodajemy obrane ze skórki cząstki mandarynek, wybite jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi być gęste. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki (na małym ogniu). Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.