Ryba z łuskami

Łuski z plasterków ziemniaków i pyszne filety z ryby. Tak przygotowana ryba to dobry pomysł na szybki, ciekawy i smaczny obiad. Nie wymaga dużo pracy, ani umiejętności.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 filety z dowolnej ryby
  • 3 ziemniaki
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 2 garście rukoli

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w całości. Następnie kroimy je w plasterki, a potem w półksiężyce.



Krok 2

Filety rybne posypujemy z obu stron solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Ziemniaki lekko podsmażamy na maśle.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane filety. Jeśli są grube, dodatkowo możemy je wstawić do piekarnika i piec przez 5 minut w temperaturze 180ºC. Rybę układamy na łuskach z ziemniaków i układamy na talerzach rukolę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.