Łuski z plasterków ziemniaków i pyszne filety z ryby. Tak przygotowana ryba to dobry pomysł na szybki, ciekawy i smaczny obiad. Nie wymaga dużo pracy, ani umiejętności.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Bez laktozy
Ziemniaki gotujemy w całości. Następnie kroimy je w plasterki, a potem w półksiężyce.
Filety rybne posypujemy z obu stron solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Ziemniaki lekko podsmażamy na maśle.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane filety. Jeśli są grube, dodatkowo możemy je wstawić do piekarnika i piec przez 5 minut w temperaturze 180ºC. Rybę układamy na łuskach z ziemniaków i układamy na talerzach rukolę.
Dodaj komentarz