Rybna lasagne z serem

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 650 ml mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 40 g mąki pszennej
  • 40 g masła Mazurski Smak
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 150 g tartego sera Jantar
  • 180 g mrożonego groszku
  • garść natki pietruszki
  • 300 g makaronu
  • 300 g filetów rybnych
  • zielona sałata do podania

Przygotowanie

Krok 1

Mleko wlej do dużego garnka, dodaj mąkę i masło. Ustaw na średnim ogniu palnika i ciągle mieszaj, aż uzyskasz gładki, gęsty biały sos. Zdejmij z ognia, dodaj musztardę, większość sera (garść zostawić na wierzch), groszek i posiekaną drobno natkę pietruszki.



Krok 2

W międzyczasie ugotuj makaron w dużym garnku z wodą, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 200°C z termoobiegiem. Wrzuć makaron do sosu i dodaj połowę ryby, wszystko wymieszaj, a następnie przełóż do dużego naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż resztę ryby, wciskając ją trochę w makaron, a następnie posyp pozostałym serem. Piecz przez 30 minut na złoty kolor. Danie możesz podać z sałatą. Smacznego!



Wskazówki

Danie możesz przechowywać w lodówce i zjeść w ciągu 3 dni lub zamrozić i przechowywać je do miesiąca. Rozmrażaj je w lodówce, a następnie podgrzej w mikrofali lub piekarniku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.