Przywołaj smak dzieciństwa, przygotowując słodkie pianki marshmallows z ryżem preparowanym. Szybki deser, który dzięki dodaniu krówek uzyskuje konsystencję batonika. Wypróbuj koniecznie i przekonaj się, jakie to proste.
Osób: 20
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
W garnku na małym ogniu zagotuj mleko z cukierkami krówkami. Mieszaj. Dodaj pianki marshmallows. Mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Ryż preparowany wsyp do dużej miski. Zalej go mieszaniną z pianek marshmallows. Mieszaj. Zanim masa stężeje przelej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj wierzch. Odstaw do ostygnięcia, a następnie schładzaj przed podaniem minimum. 2 h.
Ciasto pokrój ostrym nożem na kwadraty.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2017-12-28 18:18:00
Bardzo fajna propozycja :)
Odpowiedz