Ryż preparowany z marshmallows

Przywołaj smak dzieciństwa, przygotowując słodkie pianki marshmallows z ryżem preparowanym. Szybki deser, który dzięki dodaniu krówek uzyskuje konsystencję batonika. Wypróbuj koniecznie i przekonaj się, jakie to proste.

Osób: 20

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 20

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 120 g masła
  • 200 g preparowanego ryżu
  • 250 g cukierków krówek
  • 250 g pianek marshmallows

Przygotowanie

Krok 1

W garnku na małym ogniu zagotuj mleko z cukierkami krówkami. Mieszaj. Dodaj pianki marshmallows. Mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.



Krok 2

Ryż preparowany wsyp do dużej miski. Zalej go mieszaniną z pianek marshmallows. Mieszaj. Zanim masa stężeje przelej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj wierzch. Odstaw do ostygnięcia, a następnie schładzaj przed podaniem minimum. 2 h.



Krok 3

Ciasto pokrój ostrym nożem na kwadraty.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

bietka

Opublikowany: 2017-12-28 18:18:00

Bardzo fajna propozycja :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.