ryz z fasolka i papryką w serowej otoczce

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 szklanka ryżu białego na sypko,
  • bulion w którym bedziemy gotowac ryz,
  • 2 garscie zielonej fasolki szparagowej,
  • 1 papryka zielona,
  • 1 mała cebula,
  • curry,
  • czarnuszka,
  • suszona natka,
  • olej sezamowy,
  • sól,
  • 10 dag sera żółtego

Przygotowanie

Krok 1

1. Ryż ugotowac w bulionie, odstawic do przestudzenia. Cebule drobno posiekac , zeszklic na oleju . Fasolke opłukac , odciąć końce, obgotowac w lekko osolonej wodzie. Papryke opłukac , pokroić w paski, zeszklic na oleju. 2. Do papryki dodac cebule i fasolkę oraz ryż, podlac niewielką ilościa oleju sezamowego , przyprawić ziołami , na koniec dodac ser starty na tarce. wymieszac. Danie wyłozyc na talerze, mozna dodatkowo wierzch posypac żółtym serem, smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.