Ryż z owocami

Autor:

Żaneta Edyta

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g ryżu,
  • 300 ml mleka Łaciate,
  • 50 ml śmietany Łaciata,
  • 200 g truskawek,
  • 3 łyżki miodu,
  • Garść poprzeczek

Przygotowanie

Krok 1

Ugotować ryż na mleku do miękkości na małym ogniu. W międzyczasie truskawki zblendować ze śmietaną i miodem.



Krok 2

Gdy ryż przestygnie zmieszać go musem z truskawek. Podawać z porzeczkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.