Sałatka truskawkowa z fetą

W sezonie letnim powinniśmy jeść truskawki, ponieważ mają dużo witamin. Dodając do nich jeszcze orzechy i ser feta sprawimy, że sałatka będzie miała nie tylko pyszny smak, ale także dużo wartości odżywczych.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Truskawki

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie szpinaku
  • - 0,5 kg truskawek
  • - 1 opakowanie sera feta
  • - 0,5 kg orzechów
  • - 1 limonka

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak płuczemy i osuszamy. Następnie układamy go w miseczce. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do miski. Orzechy należy rozłupać i podzielić na połówki. Posypujemy nimi sałatkę.



Krok 2

Kroimy ser feta w drobną kostkę albo możemy go też pokruszyć w rękach i dodać do sałatki.



Krok 3

Kiedy wszystkie składniki są w miseczkach, skrapiamy je wyciśniętym sokiem z limonki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.