W sezonie letnim powinniśmy jeść truskawki, ponieważ mają dużo witamin. Dodając do nich jeszcze orzechy i ser feta sprawimy, że sałatka będzie miała nie tylko pyszny smak, ale także dużo wartości odżywczych.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Truskawki
Wegetariańskie
Fit
Szpinak płuczemy i osuszamy. Następnie układamy go w miseczce. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do miski. Orzechy należy rozłupać i podzielić na połówki. Posypujemy nimi sałatkę.
Kroimy ser feta w drobną kostkę albo możemy go też pokruszyć w rękach i dodać do sałatki.
Kiedy wszystkie składniki są w miseczkach, skrapiamy je wyciśniętym sokiem z limonki.
Dodaj komentarz