Sałatka z oliwkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy, Seler

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy, Seler

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg selera korzeniowego
  • 1 jabłko
  • 1 jajko na twardo
  • ½ szkl. czarnych oliwek
  • 10 dag orzechów włoskich
  • ½ szkl. majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Seler dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i ugotować. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.



Krok 2

Orzechy włoskie posiekać i uprażyć na suchej patelni, ostudzić.



Krok 3

Jajko i jabłko obrać, pokroić w kostkę.



Krok 4

Jabłko skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Oliwki osączyć, pokroić na połówki.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.