Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ¼ główki czerwonej kapusty
  • 1 duże jabłko
  • 1 średnia cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka oleju z pestek dyni
  • Sól
  • Biały pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.



Krok 2

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 3

Ogórki kiszone pokroić w kostkę.



Krok 4

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki skropić olejem z pestek dyni wymieszany z oliwą, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i białym pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.