Sałatka z ryżu, pieczonego mięsa i sera

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 15 dag pieczonego mięsa z kurczaka
  • 10 śliwek z octu
  • 1 szkl. ugotowanego ryżu
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki jogurtu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę blanszować w osolonej wodzie, ostudzić, oczyścić z nasion i pokroić w słupki.



Krok 2

Mięso pieczone pokroić w kostkę.



Krok 3

Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki.



Krok 4

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 5

Śliwki osączyć z zalewy, pokroić na połówki.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać ryż. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z musztardą i oliwą, połączyć z posiekanym szczypiorkiem, polać sałatkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.