Cielęcina w sosie camembert

Trudno oprzeć się delikatnej konsystencji i smakowi cielęciny w sosie camembert. Danie stanowi kompletny posiłek i jest bogate w wartości odżywcze. Nie bez powodu sery pleśniowe są cenionym składnikiem diety.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 800 g cielęciny
  • 1 ser camembert
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • ½ szklanki mleka Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Cielęcinę kroimy w plastry o średniej wielkości. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie mięso. Następnie dodajemy soli i pieprzu. Dusimy na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.



Krok 2

Z sera usuwamy pleśń, wrzucamy go do garnka i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Dolewamy mleko, mieszamy i czekamy, aż sos się zagotuje.



Krok 3

Otrzymanym sosem polewamy mięso.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.