Sajgonki z kaczką i mango

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dużych arkuszy papieru ryżowego
  • 1 usmażona pierś kaczki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 mango
  • 1 marchewka
  • 1 ogórek gruntowy
  • 1 kalarepka
  • sałata masłowa
  • garść świeżej mięty

Przygotowanie

Przygotowanie:

Uprzednio usmażone mięso wymieszać z sosem sojowym i olejem sezamowym. Mango obrać i pokroić na kawałki. Marchewkę, ogórka i kalarepkę obrać i pokroić w słupki. Sałatę umyć i oderwać twarde części. Do dużej patelni wlać gorącą wodę. Włożyć pierwszy arkusz papieru i namoczyć przez kilkanaście sekund. Wyłożyć na talerz i układać kolejno składniki, zawinąć jak krokieta. Podawać z ulubionym sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.