Sałatka caprese nie musi być sałatką złożoną z plasterków pomidorów i mozzarelli, dlatego postanowiliśmy przedstawić ją w nowej odsłonie, a mianowicie z brzoskwinią i mozzarellą, na szpinaku z odrobiną drobno posiekanej świeżej mięty.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Bez glutenu
Szpinak wyjmujemy z opakowania i wsypujemy go bezpośrednio do miski. Szpinak kupiony w paczce jest już umyty i gotowy do podania.
Teraz przekrawamy brzoskwinie na pół i wydłubujemy z nich pestki, kroimy na cieniutkie części. Mozzarellę kroimy w średniej grubości plastry.
Ostatnim krokiem będzie bardzo drobne posiekanie świeżych listków mięty i bazylii, a następnie dodanie ich do pozostałych składników. Sałatki nie wcale nie musimy podawać w sposób typowy dla sałatki caprese, wystarczy zmieszać ze sobą składniki i gotowe.
Dodaj komentarz