Sałatka caprese z brzoskwinią i mozzarellą

Sałatka caprese nie musi być sałatką złożoną z plasterków pomidorów i mozzarelli, dlatego postanowiliśmy przedstawić ją w nowej odsłonie, a mianowicie z brzoskwinią i mozzarellą, na szpinaku z odrobiną drobno posiekanej świeżej mięty.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie szpinaku
  • - 4 brzoskwinie
  • - 150g Mozzarelli Mlekpol w kostce
  • - kilka listków świeżej mięty i bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak wyjmujemy z opakowania i wsypujemy go bezpośrednio do miski. Szpinak kupiony w paczce jest już umyty i gotowy do podania.



Krok 2

Teraz przekrawamy brzoskwinie na pół i wydłubujemy z nich pestki, kroimy na cieniutkie części. Mozzarellę kroimy w średniej grubości plastry.



Krok 3

Ostatnim krokiem będzie bardzo drobne posiekanie świeżych listków mięty i bazylii, a następnie dodanie ich do pozostałych składników. Sałatki nie wcale nie musimy podawać w sposób typowy dla sałatki caprese, wystarczy zmieszać ze sobą składniki i gotowe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.