Sałatka Cezar z kurczakiem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • - 1/2 główki sałaty rzymskiej
  • - 50g sera Jantar
  • - 1 ciabatta
  • - 1 łyżka masła Łaciate
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 4 łyżki majonezu
  • - 1 łyżeczka musztardy
  • - 1 łyżeczka soku z cytryny
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka oczyść z błon i pokroić w paski, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć do zrumienienia na rozgrzanej patelni. Sałatę opłukać, wysuszyć na szmatce i przełożyć do dużej miski. Dodać ser i kurczaka.



Krok 2

Ciabattę pokroić w małą kostkę, następnie wrzucić na suchą patelnie i podprażyć do zrumienienia. Następnie zmniejszyć ogień i dodać masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażać do momentu kiedy pokryją się masłem (uważać, aby nie spalić czosnku).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.