Sałatka grecka

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pomidory malinowe
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szklanki zielonych oliwek
  • ½ szklanki czarnych oliwek
  • 1 opakowanie sera feta
  • 4 ząbki czosnku
  • Garść bazylii
  • Garść rukoli
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • Sól i pieprz
  • Cukier
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory myjemy, pozbywamy się szypułki. Kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Oliwki na pół. W miseczce mieszamy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz cukrem. Bazylię, rukolę myjemy i przekładamy do miski.



Krok 2

Na bazylię i rukolę wykładamy resztę składników oraz pokrojony w kostkę ser feta. Polewamy sosem. Serwujemy ze świeżym pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.