Sałatka jabłkowa z cebulą, granatem i białymi porzeczkami

Białe porzeczki pozbawione są barwników, przez co są bezpieczniejsze dla alergików. Czerwone i białe porzeczki mają podobną wartość odżywczą, zawierają dużo białka, węglowodanów, tłuszczów, błonnika, celulozy, pektyny, rutyny, kwasów organicznych, witamin i minerałów

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg białych porzeczek
  • - 3 jabłka
  • - 2 cebule
  • - 1 granat

Przygotowanie

Krok 1

Na początku myjemy białe porzeczki i wypełniamy nimi miseczkę.



Krok 2

Teraz drobno siekamy białą cebulkę, żeby było łatwiej możemy ją pokroić, rozgnieść nożem i dopiero posiekać, z pewnością zajmie nam to mniej czasu. Granata obieramy i wyjmujemy pestki.



Krok 3

Myjemy i obieramy jabłka, kroimy je na drobną kostkę, dodajemy do porzeczek razem z cebulką i pestkami granatu, wszystkie dokładnie mieszamy i podajemy zaraz po przygotowaniu.



Wskazówki

Kiedy odstawimy sałatkę po jej przygotowaniu jabłka mogą zbrązowieć, nabrać mało apetycznego koloru, podawajmy ją więc od razu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.