Sałatka jajeczna z chrzanem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 korniszony
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka marynowana
  • 3 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cukier do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę na siatce. Obraną cebulę drobno posiekać. Paprykę i korniszony osączyć i pokroić w kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.





Krok 2

Dodać posiekany szczypior, połączyć z tartym chrzanem i majonezem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.





Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.